Собственик на телекуманикационна компания в Бургас е лидерът на хакерската банда - Иван Бъчваров - SlaserX

Ако имате проблем - споделете го тук.
Аватар
LuD
The Sinner's Priest ;-]
The Sinner's Priest ;-]
Мнения: 204
Регистриран на: 10 Окт 2012 15:44
Местоположение: Sofia
Обратна връзка:

Собственик на телекуманикационна компания в Бургас е лидерът на хакерската банда - Иван Бъчваров - SlaserX

Непрочетено мнение от LuD »

Иван Бъчваров е името на лидера на хакерската банда, заловена при операция на служители на сектор ”Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” и териториалните структури на ГДБОП в Плевен, Шумен, Пловдив, Бургас, Хасково, Стара Загора и Кюстендил, научи Burgasnews. Той се крие под псевдонима „SlaserX” и е собственик на сайта www.cwi-group.org, чрез който са извършвани кибер терористични атаки и са компрометирали услугите на редица големи финансови и интернет базирани компании. Освен това те се занимавали и с нерегламентиран достъп до компютърни системи, намиране на пролуки или непълноти при изграждането на редица правителствени и неправителствени сайтове, споделяне на специфичен софтуер за осъществяване на нерегламентиран достъп до компютърно-информационни данни, кражба и разпространение на откраднати данни от кредитни карти на хора от цял свят. До средата на 2012 г. хакерската групировка е осъществила атаки на над 500 различни уеб сайта из целия свят.

Според полицията Иван Бъчваров е криминално проявен и осъждан. Във фейсбук профила му пише, че е собственик на телекомуникационна фирма "SkyNet". Има и блог, в който освен предлаганите от него легални интернет услуги, има и статии като "Храмът на Хор в Египет" и "Програма за изтребване на българския народ". По първоначални данни той живее в комплекс "Славейков" и е на 24 години. Възпитаник е на БСУ. Предполага се, че именно той е издал цялата групировка.

Сред основните членове на групата, ръководещи цялата организация, са и М.Б. с никнейм Necrosis от Шумен, ползващият псевдонима Praetorian Е.Н. от Пловдив, хасковлията Т.Н. с псевдоним r00t3r, П.П. - Farzy от Плевен, столичанинът Р.К. с псевдоним Elfinity, И.Д. - Lord_nikon от Дупница, и С.А. от Павел Баня, използващ псевдонима SERPENT. В рамките на разследването е изяснено, че участниците в групировката следвали строга йерархична организация, свидетелстваща за високата степен на организираност и координация между различните членове. Те били структурирани в различни групи според достъпа и правомощията им: „Администратори”, „Модератори”, „Сканиращ екип”, „Донори/Спонсори”, „Секционни модератори”, „Приятели”, „ВИП Потребители” и група „Членове”.

В хода на операцията претърсвания и изземвания са извършени на територията на девет града в страната – София, Шумен, Пловдив, Бургас, Червен бряг, Плевен, Хасково, Дупница и Стара Загора. Конфискувани са четири преносими компютъра, пет настолни компютъра, седем преносими дигитални носители на информация, три компютърни твърди диска и над 200 компакт-диска. На иззетите компютърни конфигурации, използвани от организаторите на групата, са открити бази данни с огромно количество откраднати електронни пощенски кутии и потребителски профили за социални мрежи, както и паролите за тях. Голяма част впоследствие били използвани за изнудване.

Етикети: иван бъчваров, бургас, Cyber Warrior Invasion, SlaserX, cisko, бсу
The quieter you become, the more you are able to hear! :AR! https://www.FreeUniBG.eu :YMDEVIL:
Публикувай отговор

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта