Интервю с Михаил (Screamer)

Интервюта с администратори, оператори, бивши и настоящи хора участващи или участвали в екипът на УниБГ. Прочетете тяхното мнение, което те споделят с Вас.
Аватар
LuD
The Sinner's Priest ;-]
The Sinner's Priest ;-]
Мнения: 205
Регистриран на: 10 Окт 2012 15:44
Местоположение: Sofia
Обратна връзка:

Интервю с Михаил (Screamer)

Непрочетено мнение от LuD »

В UniBG има много оператори и администратори, но малко са тези, които се открояват (с добро или с лошо) сред останалите. Един от тях е Screamer. Последвалите редове целят да хвърлят малко светлина върху неговата личност, битие и възгледи. Седни, млъкни и си записвай. Това е сериозно.

Screamer is ~[email protected] * Vision's Chocolate Beko Beko
Screamer using irc.ChatBG.net WebGate IRC Server
Screamer is an IRC Operator
Screamer has been idle 50mins 10secs, signed on Mon Nov 26 17:09:02
Screamer End of /WHOIS list.

Как се казваш?
Михаил.

Къде си роден и от колко време влизаш в IRC?
Роден съм в Ямбол. Влизам в IRC от септември 1997 година. В UniBG съм влизал през януари 1998, постоянно влизам от октомври 1998 година.

На кой сървър си администратор и откога?
Администратор съм на irc.ChatBG.net от 26 - юли -1999 (когато сървъра беша приет в мрежата)

От тогава ли си оператор в UniBG?
Да. Преди това съм имал сървър в BulgariaNet (мрежата на demond) от март 1999 до август 1999, след това подарих сървъра на Jeka.

Какво е отношението ти към потребителите на мрежата?
Потребителя е градивния елемент на мрежата. Той е еквивалент на "народа" в една държава (реалния живот). И като такъв той има най-важно значение за цялата структура наречена "IRC мрежа". Затова задължение на всеки един оператор (администратор) е Потребителят да бъде доволен от престоя си в UniBG. Естестено има хора, които злоупотребяват с доверието и загрижеността на операторите (администраторите), както и с мрежата като цяло. Тя се третират като престъпниците в реалния живот (тоест, наказват се).

Като цяло, за какво влизат потребителите в UniBG мрежата?
UniBG като официална българска мрежа дава възможност за непринудени и открити контакти между хора от цялата страна. Освен това позволява на българи извън България да контактуват с приятели и роднини извън пределите на България. Не на последно място, потребителите предпочитат UniBG, защото мрежата е най-бърза от гледна точка на българските интернет доставчици. Естествено екипа на операторите и администраторите на UniBG се опитват да дадат максималното от себе си за удобството на всички посетители, което предполагам, се цени много. Удобство - в смисъл: онлайн помощ от администратори, уеб помощ и информация за IRC, уеб бъзирано управления на псевдоними и канали, както и самите услуги (services) на мрежата. Освен това се приемат предложения от потребителите за въвеждане на нови възможности и функции в services, IRCD и уеб, тоест слушаме "гласът на народа" ;)

Кое най-много не ти допада в средностатистическия потребител?
Понякога потребитeлите не разбират (или не знаят), че поддържането на тази мрежа става благодарениe на свободно време и добра воля от наша страна. Ние не поддържаме нашите сървъри заради някакво материално облагодетелстване. За съжаление се случва така, че оператор/администратор е зает с работата, с която е обвързан чрез договр, и за която получава месечното си възнаграждение, че не може да обърне внимание на IRC. И понеже потребителят не знае горните факти, започва да обижда оператора (администратора), с който се опитва да говори.

Кое е последното нещо което направи за мрежата?
Според гласувание 44, 68, 74 [ http://voitng.unibg.org ], трябваше да се направят 3 допълнение към ircd кода и 2 в services кода. Гласуванията са свързани с така наречения V-Host (operspoof) patch, добавяне на нов usermode +S (защита от спам) и добавяне на нов chanmode +q (защита от спам на канал).

Как си представяш развитието на UniBG след 2 години?
Развитието на UniBG като брой потребители или като възможности, които предлага мрежата?

Като брой потребители.
Мисля, че до края на 2002 година, мрежата ще наброява 20 000 потребителя. Това е срок от 1 година. За да предполагам увеличението за 2003 година, трябва да знам точните темпове на увеличение през 2002 година. Всяка година коефициента на увеличение на потребителите на UniBG се променя.

Каква е първата асоциация, която ти идва като чуеш IRC?
UniBG :))

С какво си спомняш първите си дни в IRC?
Първите чатове с приятели. Оценянето на този вид комуникация.

Помниш ли първия човек, с който си приказва в IRC?
Да! Ника е Vanessa и е от Барселона. Мрежата е ChatNet. Канала #beginners. Същото момиче една година по-късно ми дойде на гости няколко пъти (в България)

Как прекарваш свободното си време?
Пътувам извън София. Виждам се с приятели. Специално за PC ... правя mp3-ки i DivX. Голям фен съм на Cartoon Network :)

Каква музика слушаш?
Слушам всякакви стилове, ако музиката е качествена. Не крия че съм голям привърженик на твърдите стилове. Hardcore, Death, Doom, Gothic (но тази музика не е за всеки ден :) ). За да не останеш с грешното впечатление, че съм "метал" ще ти кажа, че ДОРИ харесвам 1 песен на Бритни Спиърс :)))

Ходиш ли на клубове, срещи с други ircopers?
Преди бях редовен на събиранията всеки четвъртък. За съжаление напоследък изобщо нямам време през делничните дни. Затова компенсирам със събирания през уикенда с част от ircops.

Блондинки или брюнетки?
Харесвам всякакви. Косата на една жена лесно става руса и също толкова лесно става черна. Това не е определящо.

Любима команда в irc?
/lusers i /join #blato

С какви чувства излизаш от IRC?
Тъй-като използвам IRC като средство за комуникация с моите работодатели (тоест използвам го и за работа) нямам определени чувства.

Мерси за интервюто и за отделеното време :))
Беше удоволствие :)
The quieter you become, the more you are able to hear! :AR! https://www.FreeUniBG.eu :YMDEVIL:
Публикувай отговор

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 0 госта