Интервю с Ивайло Йовчев (ivo__)

Интервюта с администратори, оператори, бивши и настоящи хора участващи или участвали в екипът на УниБГ. Прочетете тяхното мнение, което те споделят с Вас.
Аватар
LuD
The Sinner's Priest ;-]
The Sinner's Priest ;-]
Мнения: 203
Регистриран на: 10 Окт 2012, 15:44
Местоположение: Sofia
Обратна връзка:

Интервю с Ивайло Йовчев (ivo__)

Непрочетено мнение от LuD »

1. Какво прави преди 30 минути?

Бях на кафе с приятели.

2. Би ли се представил с няколко думи пред читателите?

Казвам се Ивайло, на 25 г. съм. Свободното си време (когато има такова) прекарвам в разходки извън града или пред комютъра. В UniBG влизах с никовете: ivo__, s0urce и iwork.

3. Кога за първи път и по какъв повод влезе в IRC?

Някъде през 1996 или 97 година мисля, че беше. А повод - ами просто имах приятели които не бяха от България и ме караха да влизам да си пишем и така ...

4. Как разбра за UniBG?

Хехе, ами от бившият ми шеф. Той е бил първият администратор и собственик на сървъра irc.unacs.bg. Никът му беше мисля "Rambo", в последствие стана "Mambo" и така ...

5. От колко време ползваш мрежата и какви бяха първите ти впечатления от нея?

Ползвам мрежата от както се помня. Първите ми впечатления бяха как да кажа ... ами забавно беше, много нови познати, интересни личности и така.

6. Каква е историята около навлизането ти в управлението на мрежата?

Ами как да кажа. Първо бях локален оператор на сървър irc.fixity.net, админ ми беше jeronimo. В последствие, след като се разцепи мрежата си останах от страната на УниБГ.
Но преди това вече се познавах с по-голямата част от екипа на УниБГ. После пак бях локален оператор на irc.BGBest.net и така до момента в който не ме помолиха да пусна форма за сървър в УниБГ и зех че пуснах форма и ето ме на. :) Бивш админ и настоящ собственик на сървър в УниБГ. :)

7. Какво мнение имаше за колегите си от екипа на UniBG, когато започна да работиш с тях?

Всички бяха много разбрани и продължават да са такива. Не мисля, че съм имал дърпания с който и да е от тях. Винаги съм се разбирал с всички и мисля, че все още се разбирам с всички. Като направим от това малко изключения от моя бивш екип. ;-)

8. А какво е мнението ти за тях сега?

Ами не се е променило както казах. С някои съм в много добри отношения, други вече почти не влизат, но пак се чуваме, нали за това е измислен телефона. :) Та в крайна сметка ОЦЕНКА 6+ :-)

9. Какво промени UniBG в твоя личен план?

Какво промени ... Ами намерих много добри приятели, а също така и такива, които се представят за такива, а всъщост мислят само как да те използват, но то хубавото без лошото не е хубаво, ;-) Но пък ако пък не беше мрежата, нямаше да познавам доста хора, които са ми приятели и сега.

10. В какво се превърна UniBG за теб?

В отговорност към екипа, в забавление, може би и в любимо занимание след работа и най-вече в много, много добри спомени от срещи с приятели от мрежата и много смешни случки покрай незнайни чатери и чатерки, ;-)

11. С какво си се занимавал в UniBG?

Първо с подръжката на сърварът ми irc.unacs.bg и гледах да отделям повече време в помощ на юзърите в УниБГ, както и на екипът от Глоб-операторите на сървърите.

12. Защо според теб се разцепи мрежата преди няколко години?

Според мен заради несходство в характерите на някой хора от екипа и заради спорове и различни интриги. Това мисля аз, а може би и заради големене от групата, която се отдели в БГирц.

13. Защо се отказа от правата си в UniBG?

Не съм се отказвал от правата си в УниБГ. Така да се каже ми бяха отнети от сегашният админ и неговите приятели. Къде със сила, къде със заплахи и така ....... предпочетох да си нямам работа с *мутри*.

14. А преди колко време?

Преди една година.

15. Мислил ли си да се върнеш в управлението на UniBG някога, ако ти се отдаде възможност?

Мислил съм и може би ще се върна. :-) Или може би не - не знам, времето ще покаже.

16. Как си представяш UniBG след 2 години?

Много добре подържана и добре работеща машина с добър екип и без разправии за глупости. И надявам се вече с много по-голям успех.

17. Коя е любимата ти команда в IRC?

Не знам, много са.

18. А най-ползваната?

Може би /msg.

19. Какво си искал да направиш за мрежата, а не си успял?

Ами незнам, много неща са, но все още не съм се отказал - мисля че има време за всичко.

20. Според теб, за какво влизат потребителите в UniBG?

Ами влизат за да се забавляват, да се запознават с различни хора, да търсят приятели. Знам ли, всеки влиза за различни работи. Някой влизат за да разменят информация, други за забавления, трети за да се бъзикат с хората, а други пък влизат за да си губят времето. ;-)

21. Разкажи ни най-смешното и най-сериозното събитие през престоя ти в UniBG.

Хахахахааха, най-смешното беше един ден ми звъни един приятел и ми вика имам среща с една позната от IRC на автогарата в Бургас, трябва да пристигне от Варна в 17:00 часа, ама имам работа ако можеш иди я вземи и я доведи при мен. И аз к'во да правя отивам, нали ми е приятел и отивам аз ама вземам друг приятел с мен да не съм сам и чакаме ние автобуса, чакаме си там, автобуса закъсня с един час, ама ние си чакаме - к'во да прайм. Най-накрая пристига автобуса, аз и моя авер подпираме един стълб да не падне докато чакаме и по едно време гледаме от автобуса слиза само едно момиче, ама то момиче м...та си е..ло - беше поне 120 кила. На един нейн шамар и сигурно двамата с авера щяхме да спим зимен съм поне 2 зими. ;-) Ама това настрана. Значи слиза тя и тръгва към нас, оня ми ти мой приятел и са обадил, казал и че ще я чакаме, а ние като видяхме че идва към нас - ко да прайм, огледахме се и гледаме идват момиче и момче към нас и ние няма на каде и аз ко да правя като се развиках "ЕЙЙЙЙ НАЙ-НАКРАЯ ДОЙДОХТЕ БЕ, ОТ КОГА ВИ ЧАКАМЕ. АЙДЕ ЧЕ УМРЯХМЕ ОТ СКУКА ТУКА!" и ги хванахме под ръка и към спирката на автобуса ... :-) Още и още като се сетя за тази случка ме избива на смях, макар че не беше честно, оставихме момичето да чака там ама ... мечка страх - мен два пъти повече страх. ;-) Така де, обадих се на моя приятел и му казах да си я взема сам а той нашия като разбра(понеже и той не я беше виждал), падна да се смее та така - НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ВСИЧКО КОЕТО ВИ КАЗВАТ НЕПОЗНАТИ ХОРА В ИРЦ ВИНАГИ ИМА ВЕРОЯТНОСТ ДА ВИ ИЗЛЪЖАТ.

А най-сериозното - ми незнам, те са много. В процеса на работа в УниБГ всичко трябва да е по-сериозно, иначе с лиготии доникаде не се стига.

22. Има ли нещо, което искаш да кажеш на потребителите като финал?

НЕ ВЯРВАЙТЕ НА ВСИЧКО, КОЕТО ВИ КАЗВАТ НЕПОЗНАТИ ХОРА. В ИНТЕРНЕТ ВИНАГИ ИМА ВЕРОЯТНОСТ ДА ВИ ИЗЛЪЖАТ.

Влизайте в UniBG, забавлявайте се, създвайте нови и добри приятели и не забравяте, че да се срещнеш с хората очи в очи е по-добре отколкото да чатиш с тях, Това е поне моето мнение.
The quieter you become, the more you are able to hear! www.FreeUniBG.eu @ Team :YMCOWBOY: